maanantai 27. lokakuuta 2008

Metalliastioita




Teimme Raision työväenopiston kurssilla metalliesineitä materiaalina lähinnä metallinen tuikkuastia. Nyt on mummolla sitten aidot alumiiniset kattilat ja mitta.


Astioita tehdessä pikaliima sai kyllä uusia ulottuvuuksia. Ehdottaisin ohjeisiin lisättävän, että liimaa parhaiten ja nopeimmin sormet yhteen ja varsinaisen liimattavan esineen osat minuuttien kuluessa. Huh. No yhtään kattilaa ei ole sormissa kiinni ja jotain valmistakin tuli.





Lisäksi tein kastelukannun ja kuvassa itselle ainakin hyvin tuttu tilanne eli kastelukannun pää taas kerran kesken kastelun irronneena.

Onneksi suuosan saa paikoilleen.
Kiitos kannun onnistumisesta kuuluu kurssin vetäjälle Ninnalle ja muille osallistujille, joilta sain hyviä vinkkejä ja ideoita.
Kastelukannu on tehty tuikkumetallista (suuosan kartio ja putki, pohja, kansi ja kahva) sekä hanan osasta (kannuosa) ja vanhasta 80-luvun nappikuulokkeen osasta (reiällinen osa kannun päässä). Harmi, kun en ottanut mitään vaihekuvia, kun tästä ois saanut vaikka ohjeen. Toisaalta siinä tapauksessa saattaisi nyt olla kamera liimaantuneena etusormeen :)


torstai 23. lokakuuta 2008

Lisää virkkauksia

Tässä kuvassa näkyy uusi pitsikaulus ja mansetit samaa sarjaa. Molempia teen markkinoille.

Kuvassa näkyvät esineet lipastoa, ompelukonetta ja kakluunia lukuunottamatta ovat nukkekotiystävieni tekemiä. Eikö olekin uskomatonta, miten taitavia miniatyristeja Suomesta nykyään löytyy? En olisi ikinä uskonut 90-luvulla, että kokonaisen huoneen kaikki esineet voivat olla suomalaisten nukkekotiharrastajien tekemiä. Mummon kammarin kotimaisuusaste onkin lähes 95%!


Kaulus vielä lähempää.


Hartialiinoja olen tehnyt myös kaksi ja molemmat tulevat Vanhan markkinoille myyntipöytääni.

maanantai 20. lokakuuta 2008

Kommentit

Muutin asetuksia niin, että kaikki voivat kommentoida blogia. Tätä kun on siis pyydetty ja onhan kommentteja kiva lukea.

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Mummon uudet vaatteet


Tilasin Tarulta Mummon, josta tulee markkinoille mallinukke pitsikaulukselle ja kalvosimille. Nyt on vasta musta silkkipuku ja kaulus valmiina. Niin ja mummon nimi on Aili.